نتایج دو مطالعه جدید نشان میدهد مغز کبوترها بسیار پیچیده بوده و این پرندگان از تواناییهای ذهنی بالایی نظیر حافظه بلند مدت قوی و قدرت تصمیمگیری جمعی در شرایط مختلف برخوردارند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،”دورا بیرو” محقق دانشگاه “آکسفورد” و همکارنش در یک مطالعه جدید دستگاههای مکان یابی ماهوارهای “جیپیاس” کوچک را به بدن دو کبوتر که در حال پرواز به سوی خانه خود بودند متصل کرده و رفتار آنها را در زمان تصمیمگیریها، به طور مثال هنگام انتخاب میان یک مسیر پرواز آشنا و از قبل آزموده شده و یک مسیر ناآشنا که کبوتر دیگر آن را انتخاب کرده، مورد بررسی قرار دادند.
نتایج این بررسی نشان داد زمانی که مسیرهای مورد انتخاب این دو کبوتر برای رسیدن به یک مقصد مشترک تقریبا مشابه یکدیگر باشد، آنها با یکدیگر در زمینه یک مسیر میانی به توافق میرسند، اما زمانی که مسیرهای مورد علاقه آنها تفاوت زیادی با یکدیگر داشته باشد، یک کبوتر سرانجام نقش رهبر را بر عهده گرفته و کبوتر دوم نیز مسیر مورد تایید او را طی میکند.
در همین مطالعه مشخص شد کبوترهایی که به صورت زوج سفر میکنند در مقایسه با کبوترهایی که تنهایی مسیرشان را طی میکنند، مسیرهای مناسبتری را برمیگزینند که این امر نشان میدهد پرواز جمعی توان جهتیابی کبوترها را تقویت میکند.
از سوی دیگر “جول فگوت” محقق موسسه “علوم عصبشناسی ادراکی مدیترانه” و همکارانش در مطالعهای جداگانه حافظه کبوترها را با نمایش تصاویر رنگی برای آنها مورد سنجش قرار دادند و متوجه شدند این پرندگان دارای حافظه بلند مدت قدرتمندی هستند که به آنها امکان میدهد تجربیات و اطلاعات فراوانی را در زندگی روزمره به ذهن خود بسپارند.