اطلاعات کنترل و درمان بیماریهای کبوتر

من مسعود هستم با مدرک دکترای دامپزشکی و هدفم ارائه اطلاعات کنترل و درمان بیماریهای کبوتر می باشد.

اطلاعات کنترل و درمان بیماریهای کبوتر

من مسعود هستم با مدرک دکترای دامپزشکی و هدفم ارائه اطلاعات کنترل و درمان بیماریهای کبوتر می باشد.

انرژی و مواد معدنی در پرندگان

انرژی
 انرژی از نظر شیمیایی یک ماده مغذی قابل تشخیص نیست اما خاصیتی است که وقتی مواد مغذی مثل اسید آمینه ها و کربوهیدراتها و چربیها در طی سوخت و ساز بدن تجزیه می شوند بوجود می آید. بخشی از این انرژی به صورت گرما تبدیل می شود. این گرما ممکن است برای نگهداری درجه حرارت بدن مفید باشد ولی بیشتر ، با اندک مزیتی برای پرنده ، به محیط داده می شود. در نهایت انرژی ذخیره شده به صورت ATP یا به صورت گرما و یا به صورت کار انجام شده در محیط آزاد می شود. انرژی خوراک ، ممکن است به وسیله ادرار و مدفوع و از طریق حرات تولید شده در متابولیسم ، از پرنده دفع شود. مقداری از مواد مغذی مصرفی ، اکسیده نمی شود بلکه در بافتها ، پرها و یا تخم ذخیره میگردند. میزان مصرف انرژی در پرندگان در زمانها و شرایط مختلف متفاوت است. با توجه به فصل گرم یا سرد ، قرار داشتن پرنده در دوران تولک یا تخم گذاری ، قرار داشتن پرنده در سن جوانی و رشد یا سن بلوغ ، انجام فعالیتهای بیشتر پرنده همگی موجب افزایش مصرف انرژی و سوخت و ساز و میزان مصرف غذا در پرنده میگردد.


مواد معدنی
حداقل 13 عنصر معدنی برای حفظ سلامتی و توان مطلوب در پرندگان نیاز می باشد. مواد معدنی که وظایف ساختمانی و حیاتی اصلی را در بدن پرنده بر عهده دارند و به مقدار نسبتا زیادی در جیره غذایی آنان مورد نیاز است را به عنوان (( مواد معدنی پر مصرف )) نامگذاری می نمایند. این مواد عبارتند از: کلسیم ، فسفر ، سدیم ، پتاسیم ، کلر و منیزیم. سایر مواد معدنی که به میزان کمتری در جیره غذایی نیاز است را به عنوان ((مواد معدنی کم مصرف )) می نامند که عبارتند از: مس ، ید ، آهن ، منگنز ، سلنیم و روی. مواد معدنی کبالت و گوگرد نیز به عنوان مواد نیمه ضروری نامیده می شوند به این معنی که وجود آنها در جیره غذایی پرنده لازم است اما معمولا از طریق مواد مغذی مثل ویتامین B12 تامین می شوند. سیلیس ، مولیبدن ، کروم ، نیکل ، فلوئور و وانادیم ، بعضی از ویژگیهای مواد معدنی ضروری را دارند و از آنها به عنوان بسیار کم مصرف نام برده می شود. با این حال نیاز به مواد معدنی بسیار کم مصرف تنها در پرندگانی دیده می شود که از جیره های حاوی مواد خوراکی بسیار خالص تغذیه می شوند . آب بسیار خالص برای آنها تامین شده و در محیطی عاری از گرد و غبار نگهداری می شوند.
تمام مواد معدنی پر مصرف و کم مصرف در تغذیه عملی پرندگان حائز اهمیت می باشند. بیشتر مواد معدنی بسیار کم مصرف از نظر بیوشیمیایی مورد توجه می باشند ولی بندرت از نظر تغذیه ای اهمیت پیدا می کنند. در بین مواد معدنی، نیاز به کلسیم هم در بین گونه ها و هم در داخل گونه ها بسته به وضعیت فیزیولوژیکی ، بیشترین نوسانات را دارد. تغییرات در نیاز کلسیم تا 20 برابر ، بین وضعیت نگهداری و تولید تخم ، در بعضی از گونه ها رخ می دهد. بر خلاف احتیاجات کلسیم تغییر در نیاز به مواد معدنی کم مصرف به دلیل تغییر وضعیت فیزیولوژیکی بین گونه ها یا داخل گونه ها مشخص نشده است. از این رو داده های بسیار دقیق احتیاجات مواد معدنی کم مصرف طیور و پرندگان زینتی ، معمولا برای همه گونه های پرندگان _ البته با کمی حاشیه اطمینان _ به کار می رود.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد