اطلاعات کنترل و درمان بیماریهای کبوتر

من مسعود هستم با مدرک دکترای دامپزشکی و هدفم ارائه اطلاعات کنترل و درمان بیماریهای کبوتر می باشد.

اطلاعات کنترل و درمان بیماریهای کبوتر

من مسعود هستم با مدرک دکترای دامپزشکی و هدفم ارائه اطلاعات کنترل و درمان بیماریهای کبوتر می باشد.

لوامیزول

در این پست مشخصات داروی لوامیزول که هم داروی ضد انگل و هم دارویی برای بالا بردن سیستم ایمنی کبوترمی باشد را معرفی می نمایم.

نام دارو : لوامیزول

نام تجاری : نیلوسپ           
دسته داروئی

ضد انگل داخلی ـ محرک سیستم ایمنی

اشکال داروئی:

Water Soluble Granules: 30%

مکانیسم اثر:

لوامیزول از گروه دارویی ایمیدازوتیازول­ها است. لوامیزول عمدتاً یک داروی کولینر‍ژیک است و به این دلیل باعث فلج شدن انگل­ها می­شود. لوامیزول همچنین از طریق مهار آنزیم فومارات دروکتاز عمل می­نماید که البته این اثر به خوبی در دام زنده ثابت نشده است. به طور کلی لوامیزول از طریق مهار آنزیم سوکسینات دهیدرژناز باعث فلجی عضلات انگل می­شود. این دارو به عنوان محرک سیستم ایمنی از طریق تعدیل پاسخ­های سلول­های دفاعی بر ایمنی میزبان اثر می­گذارد و باعث بهبود کار سلولهای ماکروفاژ چندهسته­ای یا T.cells می­شود.

فارماکوکینتیک:

لوامیزول چه به صورت خوراکی ویا تزریقی مصرف شود به سرعت جذب می­شود. اما مصرف تزریقی آن میزان غلظت خونی بالاتری را ایجاد می­نماید. حداکثر میزان غلظت خونی، یک ساعت پس از تزریق ایجاد شده و نیمه عمر پلاسمایی آن تا 4 ساعت است. در شرایط قلیائی، این دارو به متابولیت غیرقابل حل OMPI هیدرولیز می­شود.

لوامیزول به سرعت از بدن دفع می­شود (46 درصد از ادرار و 32 درصد از مدفوع در طول 24 ساعت).

موارد مصرف:

لوامیزول بر ضد نماتودهای بالغ روده­ای ـ معده­ای و لارو آنها و همچنین انگل­های ریوی موثر است. از جمله انگل­های شیردان می­توان به همانکوس، استرتاژیا،‌تریکوسترونژیلوس و از انگل­های روده­ای به تریکوسترونژیلوس، کوپریا، نماتودیروس، بونوستوموم، ازوفاگوستوموم و چابرتیا و از انگل­های ریوی به دیکتیوکالوس اشاره کرد. لوامیزول علاوه بر خاصیت ضد انگلی وسیع و فوق­العاده، با خاصیت شناخته شده ایمنی­ زایی (Immunologic effects) باعث ازدیاد مقاومت بدن حیوان و در نتیجه کمک به درمان برخی بیماریهای مشخص در انسان و حیوانات و پرندگان می­شود.

مقدار و روش مصرف:

گاو و گوسفند: mg/kg5/7(هر ساشه برای درمان 5 راس دام به وزن 40 کیلوگرم یا مجموعاً 200 کیلوگرم وزن زنده دام)، از راه خوراکی.

سگ: 5mg/kg، از راه خوراکی.

طیور: 25mg/kg، از راه خوراکی.

توصیه می­شود در میش­های آبستن لوامیزول را یکبار 6 هفته پیش از زایش و یکبار دیگر در زمان از شیر گرفتن بره­ها خورانید. این دارو در بره­ها موقع از شیر گرفتن و به طور کلی در مواقعی که تلفات در اثر آلودگی به انگل­های گرد وجود دارد باید به طور مرتب هر 3ـ2 هفته یکبار (بره­های که حداقل به سن 4 هفتگی رسیده­اند) خورانیده شود.

ز مان پرهیز از مصرف:

زمان آخرین مصرف دارو تا کشتار گاو و گوسفند باید حداقل 3 روز باشد. بهتر است در دوره شیردهی در حیوانات مصرف نشود.

 

نظرات 1 + ارسال نظر
وحید چهارشنبه 30 بهمن‌ماه سال 1398 ساعت 03:09 ب.ظ

سپاسگذارم
بسیار عالی و مفید بود

نظر لطفتون هست

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد